Ungestøtte

Schouholms ungestøtte er delt på to matrikler: Schouhuset og Holmstrupvej.

Vores primære ungestøtte holder til i Schouhuset. På Holmstrupvej har vi et særlig tilrettelagt efterværnstilbud for unge med helt særlige behov.

Schouhuset og Holmstrupvej er begge en del af opholdsstedet Schouholm, og er et ungestøttetilbud til unge mellem 18 og 23 år.

Schouhuset

Schouhuset ligger få hundrede meter fra Schouholm. I Schouhuset er der voksne til rådighed døgnet rundt.

I Schouhuset bor der primært unge, der er eller har været anbragt på Schouholm. Schouhuset er også en mulighed for unge, som ikke har boet på Schouholm, men som opfylder betingelserne for at bo i Schouhuset.

Betingelserne for at flytte ind i Schouhuset er, at den unge er bevilget efterværn efter §76 i Serviceloven og indforstået med de vilkår, der er for at bo i Schouhuset.

Vilkårene er bl.a., at den unge:

  • kan se sig selv i enten uddannelse eller beskæftigelse og har mod på dette.
  • har lyst til at samarbejde om egen udvikling.
  • er indforstået med at arbejde med de mål, som er udarbejdet ved indflytning i Schouhuset.

Formålet med at flytte til Schouhuset er, at udvikle den unges færdigheder, så den unge på sigt kan flytte i egen bolig. Fokus er at forberede den unge til voksenlivet og støtte op om en god overgang.

Schouhusets indretning

Schouhuset er et gammelt skovridderhus på 288 m2. Der er fem store værelser i huset. Alle værelser er indrettet med god skabsplads, skrivebord og dobbeltseng.

Huset er i 2 plan. I stueplan er der to værelser og kontor til personal, badeværelse med toilet, køkken med komfur, køle/fryseskab samt spiseplads, spise- og opholdsstue med stor sofa og tv. I husets bryggers er der vaskemaskine og tørretumbler. 1. sal indeholder tre store værelser, badeværelse med toilet samt opholdsrum/fællesrum.

Huset har en stor have og der er busstop lige uden for huset. Bussen kører til Jyderup og Slagelse.

Holmstrupvej

Holmstrupvej ligger 50 meter fra Schouholm i den lille landsby Holmstrup.

Holmstrupvej er et særlig tilrettelagt efterværnstilbud for unge med helt særlige behov. Tilbuddet kan skræddersys til den enkelte unges behov.

Holmstrupvejs indretning

Holmstrupvej er indrettet i en gammel skovfogedbolig. Huset rummer 6 store værelser, stor stue, fællesrum, køkken, bad og toilet. Stuen er indrettet med spiseplads, hvor alle vores unge kan mødes, spise sammen eller bare hygge.

Huset har en stor lukket have med flere dejlige terrasser.

Schouholm ApS

Åmosevej 1
4450 Jyderup

23 62 52 42
info@schouholm.dk

Vagttelefon Schouholm
23 62 52 22

Schouhuset
25 63 23 62