Hverdagen

Hverdagen på Schouholm

På Schouholm gør vi alt det, man gør i en familie. Vi passer på hinanden, respekterer hinanden og hygger os i hinandens selskab.

Hverdagen er bygget op om, at børnene/de unge skal i skole eller på uddannelse. Efter skoletid laver vi lektier, spiller spil, ser film og dyrker masser af sport. Vi har både træningslokale, hal og store udendørsområder med blandt andet basketball- og fodboldbaner.

Hverdagen rummer også pligter som fx rengøring på ens værelse og badeværelse. Vi hjælper hinanden med de daglige gøremål – og vi gør det gerne med god musik og grin.

Hverdages struktur

Kl. 6.45
Vi spiser morgenmad og madpakkerne smøres.

Mellem kl. 7-8
Afgang til skole

Kl. 14
Børnene/de unge kommer hjem fra skole, vi hygger og laver lektier.

Kl. 18
Aftensmad

Efter aftensmaden er der altid et tilbud om en sportsaktiviteter eller spil.

Kl. 21.30
Godnat

Værelser

Alle på Schouholm bor på store enkeltværelser. Målet er et trygt og nært fællesskab og derfor bor der maksimalt 12 børn og unge på Schouholm.

Værelserne er indrettede med halvandenmands senge, store skabe med masser af plads til opbevaring, skrivebord og stol.

Du er selvfølgelig velkommen til at indrette dit værelse, som du har lyst til – det er jo dit værelse.

Schouholm var min redning

Schouholm var min redning i en meget kaotisk periode i mit liv. Jeg fandt hurtigt ud af at indgå i en hverdag sammen med de andre unge på Schouholm. Vi kunne hver især relatere til hinanden, fordi vi alle havde noget med i bagagen. Schouholm var uden tvivl mit rareste og tryggeste hjem i de 2,5 år jeg boede der.

Denise Anild

På Schouholm lærte jeg at håndtere sejre og nederlag

Efter en turbulent opvækst troede jeg, at jeg var klar til at stå på egne ben som 18 årig. Det var jeg ikke. Jeg droppede ud af gymnasiet og havde svært ved at finde troen på mig selv. På Schouholm fandt jeg motivationen til at gennemføre gymnasiet og lærte at håndtere sejre og nederlag som i en familie. Det fik mig på rette spor og nu på rette hylde.

Olivier