Om Schouholm

Schouholms historie

Schouholm startede i 2012, da Per Schou Johansen købte det daværende Holmstrup efterskole. Schouholm havde ved starten 2 børn/unge og 3 ansatte.

Målet var at skabe et sted, som var en blanding af plejefamilie og opholdssted. Det betød blandt andet, at flere ansatte skulle bo på Schouholm sammen med deres familier. Det var også ønsket, at gamle ”Schouholmbørn” skulle kunne komme tilbage til stedet og kalde det for deres hjem.

I august 2023 fejrede vi 10 års fødselsdag med en festlig dag, hvor alle både nuværende og tidligere “Schouholmbørn og unge” deltog.

Ønsker og mål lever stadig således videre i bedste “Schouholm-ånd” og vi stolte over, at vi er lykkedes med at skabe gode og trygge rammer for en masse fantastiske børn og unge mennesker, som alle har været med til at forme og skabe det Schouholm, som er idag.

Aktuelt rummer Schouholm 14 børn/unge og 18 ansatte. Der bor pt. 2 ansatte med familier i de boliger, der er tilknyttet Schouholm.

Schouholm var min redning

Schouholm var min redning i en meget kaotisk periode i mit liv. Jeg fandt hurtigt ud af at indgå i en hverdag sammen med de andre unge på Schouholm. Vi kunne hver især relatere til hinanden, fordi vi alle havde noget med i bagagen. Schouholm var uden tvivl mit rareste og tryggeste hjem i de 2,5 år jeg boede der.

Denise Anild

På Schouholm lærte jeg at håndtere sejre og nederlag

Efter en turbulent opvækst troede jeg, at jeg var klar til at stå på egne ben som 18 årig. Det var jeg ikke. Jeg droppede ud af gymnasiet og havde svært ved at finde troen på mig selv. På Schouholm fandt jeg motivationen til at gennemføre gymnasiet og lærte at håndtere sejre og nederlag som i en familie. Det fik mig på rette spor og nu på rette hylde.

Olivier