Fritid

Et aktivt fritidsliv på Schouholm

Der er gode muligheder for et aktivt fritidsliv på Schouholm. Schouholm er placeret i Åmosen, som er et beskyttet område med unik natur. Vi bruger ofte og gerne vores nære omgivelser, skoven og vandet til vores mange aktiviteter.

Schouholms store udearealer rummer blandt andet fodboldbane, vollyballbane, bålhus og shelters. Schouholm har også kanoer og mountainbikes som benyttes flittigt, når vejret tillader det.

Årlig kanotur og nat-orienteringsløb

  • Vi har, en gang om året, en kanotur til Susåen. Kanoturen ligger i august måned og er en rigtig god “ryste-sammen-tur”, hvor vi hygger og bader.
  • I november måned har vi vores årlige nat-orienteringsløb, der byder på en masse sjove og spændende opgaver i naturen. Det er en overraskelse fra år til år, hvor turen går hen.

Hal, musikrum, lydstudie, fitnessrum m.m.

Vi har en stor hal, musikrum, lydstudie, fitnessrum, skiværksted og kreativt værksted. Vi har rigtig meget plads, så det er kun fantasien der sætter grænser.

Rejser

Hvert år i januar måned tager vi på skiferie til Norge. Skituren er for alle, både begyndere og øvede. Vi har vores egne dygtige instruktører med, der kan lære alle at stå på ski.

To gange om året rejser vi til Spanien. Den ene tur er en adventuretur med klatring, vandreture og andre sportsaktiviteter. Den anden tur ligger i sommerferien og er ren afslapning, strand, shopping og hygge.

Schouholm var min redning

Schouholm var min redning i en meget kaotisk periode i mit liv. Jeg fandt hurtigt ud af at indgå i en hverdag sammen med de andre unge på Schouholm. Vi kunne hver især relatere til hinanden, fordi vi alle havde noget med i bagagen. Schouholm var uden tvivl mit rareste og tryggeste hjem i de 2,5 år jeg boede der.

Denise Anild

På Schouholm lærte jeg at håndtere sejre og nederlag

Efter en turbulent opvækst troede jeg, at jeg var klar til at stå på egne ben som 18 årig. Det var jeg ikke. Jeg droppede ud af gymnasiet og havde svært ved at finde troen på mig selv. På Schouholm fandt jeg motivationen til at gennemføre gymnasiet og lærte at håndtere sejre og nederlag som i en familie. Det fik mig på rette spor og nu på rette hylde.

Olivier