Ungestøtte – Schouhuset

Schouholms ungestøtte er delt på to matrikler

Vores primære ungestøtte holder til i Schouhuset – Holmstrup byvej. På Holmstrupvej har vi et særlig tilrettelagt efterværnstilbud for unge med helt særlige behov.

Schouhuset – Holmstrup Byvej og Holmstrupvej er begge en del af opholdsstedet Schouholm, og er et ungestøttetilbud til unge mellem 18 og 23 år.

Schouhuset – Holmstrup Byvej

Schouhuset ligger få hundrede meter fra Schouholm. I Schouhuset er der voksne til rådighed døgnet rundt.

Formålet med at flytte til Schouhuset er, at udvikle den unges færdigheder, så den unge på sigt kan flytte i egen bolig. Fokus er at forberede den unge til voksenlivet og støtte op om en god overgang.

Schouhuset er således for den unge, der kan se sig selv i enten uddannelse eller beskæftigelse, og som har mod på dette, som har lyst til at samarbejde om egen udvikling, og som har lyst til at arbejde med.

Schouhusets indretning

Schouhuset er et gammelt hyggeligt skovridderhus på 290 m2. Der er fem gode værelser i huset, alle indrettet med god skabsplads, skrivebord og dobbeltseng.

Huset er i to plan, og der er flere fællesrum. Husets hjerte ligger i stueplan med et nyt køkken og en stor stue, der åbner op til en terrasse og hyggelig lukket have. Her sidder de unge ofte og drikker te, spiser boller og spiser mad sammen.

Der er busstop lige foran huset, og bussen kører til Jyderup og Slagelse.

Individuelle handleplaner og mål

Når en ung flytter til Schouhuset, bliver der lavet en plan, som indeholder den unges individuelle mål.

Hvis den unge fx har svært ved at møde til tiden, er der fokus på morgenrutiner og søvn. Hvis den unge har svært ved at styre og forstå sin økonomi, vil der være øget fokus på det tema. Der er således altid individuelle mål, for de unge, der bor i Schouhuset.

Ved ugentlige opfølgningsmøder og samtaler, taler vi med den unge om mål og støttebehov. Forløbet er individuelt tilpasset den unge.

Botræning

I Schouhuset tilbyder vi vejledning og støtte til den unge. Vi har følgende fokusområder:

  • At stå op til tiden om morgenen
  • Indkøb og madlavning
  • Tøjvask og rengøring
  • Økonomi og budget
  • NemID, digital post/E-Boks
  • Kontakt til uddannelse, kommune, læge, tandlæge etc.
  • Jobansøgning og cv
  • Opskrivning i boligselskaber
  • Personlig sundhed og hygiejne

Tilknytning til Schouholm

De unge, fra Schouhuset, er velkomne til at komme op på Schouholm og spise med to gange om ugen, så de også bibeholder det sociale sammenhold med andre de unge på Schouholm.

De unge i Schouhuset får tilbud om at deltage i mange af de aktiviteter, der foregår på Schouholm både i hverdagen og på ture. Det kan f.eks være en tur i biografen, en is på stranden, andesteg Mortens aften eller skitur til Norge, togt med Hjalm m.m. Det sociale liv med de andre på Schouholm bidrager til at træne den unges sociale færdigheder.

Hvis den unge har brug for en snak med en voksen uden for den tid, hvor der er personale i Schouhuset, er de altid velkomne på Schouholm.

Personalet i Schouhuset

Der er fast pædagogisk personale, som har det daglige ansvar for Schouhuset. De kommer i huset flere gange om ugen og deltager både med støtte og rådgivning til de unge. Der er hus møde en gang om måneden, hvor dagligdagen og kommende ture/arrangementer gennemgås.

Personalet sørger for, at de unge bliver bo-trænet og også løbende bliver præsenteret for aktuelle emner. Der er særligt fokus på uddannelse og beskæftigelse, hvor der er ekstra støtte og hjælp til at få søgt den rigtige uddannelse og ikke mindst at blive præsenteret for de muligheder der findes. Derudover er der temaaftener som fx kan handler om andre vigtige dele af ens liv eller problematikker omkring det at været anbragt.

Gymnasie, FGU, STU, arbejde eller lærerplads – vi kan hjælpe dig videre

I samråd med den unge og forvaltning vurderer vi, hvilket skole- eller uddannelsestilbud der passer bedst til den enkelte.

De fleste af de unge der bor i Schouhuset fortsætter i de skole- eller uddannelsestilbud de kommer fra. Hvis det fx af geografiske årsager ikke er muligt at fortsætte skole- eller uddannelsestilbudet, visiteres de til tilbud i nærheden.

Vi har unge mennesker der går i gymnasiet, FGU (produktionsskole), STU, eller er i gang med en lærerplads. I Schouhuset kan vi hjælpe dig hele vejen fra ungdomsuddannelse og videre til en videregående uddannelse, arbejde eller lærerplads.

Holmstrupvej ligger 50 meter fra Schouholm i den lille landsby Holmstrup. Holmstrupvej er et særlig tilrettelagt efterværnstilbud for unge med helt særlige behov. Tilbuddet kan skræddersys til den enkelte unges behov.

Holmstrupvejs indretning

Holmstrupvej er indrettet i en gammel skovfogedbolig. Huset rummer 6 store værelser, stor stue, fællesrum, køkken, bad og toilet. Stuen er indrettet med spiseplads, hvor alle vores unge kan mødes, spise sammen eller bare hygge.

Huset har en stor lukket have med flere dejlige terrasser.

Schouhuset – Holmstrup Byvej

Schouhuset ligger få hundrede meter fra Schouholm.

Formålet med at flytte til Schouhuset er, at udvikle den unges færdigheder, så den unge på sigt kan flytte i egen bolig. Fokus er at forberede den unge til voksenlivet og støtte op om en god overgang.

Schouhuset er således for den unge, der kan se sig selv i enten uddannelse eller beskæftigelse, og som har mod på dette, som har lyst til at samarbejde om egen udvikling, og som har lyst til at arbejde med.

Holmstrupvej

Holmstrupvej er et særlig tilrettelagt ungestøttetilbud for unge med helt særlige behov. Tilbuddet kan skræddersys til den enkelte unges behov. Huset ligger 50 meter fra Schouholm.

Schouholm ApS

Åmosevej 1
4450 Jyderup

23 62 52 42
info@schouholm.dk

Vagttelefon Schouholm
23 62 52 22

Schouhuset
25 63 23 62